OSAAVA PÄIJÄT-OSAAJA

v. 2010 – 2011

ENSIMMÄISEN TOIMINTAVUODEN pääteemoja olivat: hankkeen yhteissuunnittelu, osaamis- ja koulutustarvekartoitus sekä tietoteknisen osaamisen laajentaminen.

KOL2012 016

—————————————————————————

VÄLITILINPÄÄTÖSTÄ KEVÄÄLLÄ 2011

Viime perjantaina 27.5. pidettiin Päijät-Osaaja hankkeen vältilinpäätösseminaari 22 osallistujan voimin.

Yhtäältä huomattiin, että talven aikana on tehty paljon ja monenlaista osaamisen lisäämiseksi ja kolmen oppilaitoksen yhteistyön kehittämiseksi, mutta toisaalta esille tuli myös se, että tietoa Osaavasta ei ole kuitenkaan osattu jakaa ja levittää tarpeeksi hyvin henkilöstölle.  Suunnittelun ja kehittämisen varaa siis on.

Kaikkein tärkeimpänä ja merkityksellisimpänä antina pidettiin pedagogisia ja muita koulutuksia, kolmen oppilaitoksen yhteisiä ainealueittaisia aktivointipäiviä sekä yhteistä työtä suunnittelussa. Tavotteiden suunnassa edetään, mutta toki uudenlaisia tapoja tehdä asioita yhdessä tarvitaan entisten rinnalle. Suunnittelua ja kehittämistä siis tässäkin.

Blogin ylläpitämiseen kokeillaan syksyllä ”vastuukuukausia” oppilaitoksittain – jospa tällä tavalla saadaan moniäänisempää ja moninäkökulmaisempaa arviota sekä siihen, mitä on tehty että siihen, mitä voitaisiin/olisi hyvä tehdä.

Huomista kesäkuun ensimmäistä ja hellepäivää odottaen,
Juhani

—————————————————————

PÄIJÄT-OSAAJA 2010-2016 SUUNNITELMA

Päijät-Osaaja 2010-2016 suunnitelma

————————————————

KÄYTÄNNETTÄ BLOGIIN KIRJOITETTAESSA

Koska blogi on tehty niin, että kaikilla ohjausryhmän ja suunnittelijaryhmän jäsenillä on samat käyttäjätunnukset, kirjoittajaksi kommentteihin tulee persoonattomasti ”paijatosaaja20102016”.

Siispä ryhmäläiset kirjoittakaamme nimi tahikka nimimerkki kommentin loppuun.Näin tehkäämme 😉
Juhani

————————————————

OSAAMINEN, AIKA JA ILO

Tässä blogisivun teknistä puolta pähkäillessäni – yrityksen ja erehdyksen kautta asioita ja ymmärrystä löytäessäni ja välillä taas langan pään hukatessani – juolahti mieleen se, miten tärkeää osaamisen kasvattamisessa on aika ja kokeileminen ja tyynesti pohtiminen. Kun saa kaikessa rauhassa testata asioita niin, että oivaltaa itse sen mitä tapahtuu ja miksi  – se tuntuu hyvältä ja ilolta.

Tällaiseen ylellisyyteen ei  työvuoden aikana ole montakaan mahdollisuutta. Harmi.  Slow life ja downshifting eivät varmaan ole pelkkiä muoti-ilmiöitä vaan terveellisiä uudehkoja tuulia.

Mutta voiko osaamista ollenkaan lisätä keskittymällä, pohtimalla, kokeilemalla – ymmärryksen syventämisellä ?
Vai lisääntyykö se rääpimällä, pintapuolisella puuhakkuudella ja tehokkuudella – ymmärryksen? leventämisellä?
Juhani

———————————————————-

HELLO PÄIJÄT-OSAAJAT!

Päijät-Osaajan ykkösjakso on kulkenut 2/3 matkastaan ja perjantaina 27.5. pidetään välietappiarviointia koko konklaavin kesken. Osaamiskartoituskysely vastauksineen on käsittelyssä, samoin menneet ja tulevat koulutukset ja muut tapahtumat ynnä vielä hankkeen yleinen eteneminen ja resursointi.

Päijät-Osaajan kakkosjakso aloitellaan syksyllä – työhyvinvointi, johtajuus/itsensä johtaminen ja arviointi-/laatutyö ovat jakson keskeiset teemat.

Päijät-Osaaja on toiminut kevään 2011 Facebookissa suljettuna ryhmänä, mutta nyt se muutetaan julkiseksi ryhmäksi. –> Facebookista löydät ryhmän hakemalla  –  Paijat Osaaja  –

Ja sitten vielä tämä blogisivu – tämä on uutta, vasta  23.5. avattu. Toivottavasti saamme kiintoisia pohdintoja osaamisesta ja muustakin sekä tänne että Facebookiin.

Sateisessa Heinolassa toukokuussa 2011
Juhani

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s